Wintersport

Geplaatst op: 26-11-2012

Wintersport is in feite een verzamelnaam voor verschillende activiteiten. Zo beslaat het allerlei soorten sport in zowel wedstrijdvorm als ter ontspanning op zowel sneeuw als ijs. Deze sporten zijn ooit ontstaan omdat ze eigenlijk als alternatief transport diende voor in de wintermaanden als het heel erg sneeuwde. Op deze manier konden mensen gemakkelijker van de ene bestemming naar de andere bestemming gaan. Uiteindelijk is er het idee bedacht om hier een sport van te maken, om zo tegen elkaar te strijden.

De diverse wintersporten

Er zijn veel verschillende soorten sporten die onder wintersport worden verstaan. De meest bekende zijn toch wel het schaatsen en het skiën/ snowboarden. Hier zijn echter ook weer allemaal andere sporten uit ontstaan, zoals shorttrack-schaatsen en ijshockey met ijs als ondergrond, en schansspringen en langlaufen met sneeuw als ondergrond. Om deze wintersporten allemaal meer te promoten en om hier professionelere wedstrijden van te maken, zijn er diverse wintersportevenementen georganiseerd. De bekendste hiervan is toch wel de Olympische Winterspelen. Deze wordt één keer in de vier jaar gehouden, met steeds een ander land als gastland. Een ander bekend wintersportevenement zijn de Winter X Games. Hier worden voornamelijk extreme wintersporten uitgevoerd, zoals skicross en de Halfpipe.

Wintersport in het buitenland - vakantiehuis huren

Veel Nederlanders willen in de wintermaanden ook genieten van alle wintersporten. Dit is echter niet mogelijk, aangezien hier geen hoge bergen zijn en het weer ook lang niet altijd meewerkt. Het is bijvoorbeeld vaak te warm om te kunnen schaatsen en er valt niet genoeg sneeuw om op te kunnen sleeën of skiën of iets dergelijks. Daarom gaan veel mensen er tussenuit en naar andere landen, waar het wel koud genoeg is en waar wel genoeg sneeuw ligt. Vakantiehuizen en chalets voor je wintersport vakantie vind je bv via de wintersport chalet pagina van Vakantiehuis Huren Online. De bestemmingen die je hierop vind liggen vooral in het midden van Europa, zoals Oostenrijk en Zwitserland. Een populaire vakantieregio is Tirol in Oostenrijk of Wallis in Zwitserland. Hier ligt in de winter altijd genoeg sneeuw en zijn de bergen hoog genoeg om vanaf te skiën of snowboarden. Ook zijn hier veel toeristische activiteiten en zijn er tevens ook genoeg après-ski hutten om te ontspannen en de vakantie te vieren. Een mooi vakantiehuis of chalet is zo gevonden want ook hier is het aanbod overweldigend van. Tip van ons:

  • Een wintersport vakantie boeken? Kies voor een chalet of vakantiehuis aan de skipiste. Bekijk de aanbiedingen voor een wintersport chalet op het Vakantiehuis huren online portaal. Hier vindt u luxe chalets in alle populaire ski gebieden.
  • Wintersport tips voor de keuze van een ski gebied, kleding en gear? - Lees het Snowzone wintersport blog voor alle wintersport informatie. Uw vakantie goed voorbereiden kan met dit portaal. De uitgebreide beschrijvingen van ski gebieden geven een goed beeld over wat te verwachten. En bij het kopen van nieuwe materialen leest u de vele koopgidsen.