Wandelvakantie

Geplaatst op: 26-11-2012

Voor mensen die graag een actieve vakantie willen en tegelijkertijd rustig van de omgeving willen genieten, is een wandelvakantie uitermate geschikt. Je kunt ervoor kiezen om alleen op vakantie te gaan, met een paar vrienden of familieleden, of juist om met een onbekende groep mee te gaan. Een groepsreis is vaak gezelliger, dan als je alleen moet gaan wandelen. En je leert tevens ook andere mensen kennen. Een georganiseerde groepsreis heeft vaak ook als voordeel dat alles is voorbereid en dat je zelf nergens rekening mee hoeft te houden. Het nadeel is wel dat je met alle activiteiten mee moet doen en daardoor een beperkte vrijheid hebt. Ook kun je niet altijd in je eigen tempo lopen, omdat je ook met de andere leden rekening moet houden. Het is dus goed om van tevoren te bedenken of je liever alleen, of met een groep gaat.

Kies voor een goede omgeving

Een wandelvakantie is natuurlijk pas leuk als je tegelijkertijd kunt genieten van een prachtige omgeving. Hierbij kun je denken aan het lopen door bossen, bergen of heuvels. Je kunt er ook voor kiezen om naar mooie bezienswaardigheden te lopen. Hier zijn vaak speciale routes voor uitgezet, waarbij je langs deze mooie monumenten/beelden komt. Populaire bestemmingen zijn onder andere Normandië in Frankrijk of het Müller Dal in Luxemburg. Hier kun je in alle rust genieten van al het moois dat deze landen te bieden hebben.

Bereid je goed voor

Als dat je alleen op wandelvakantie gaat is het erg belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo moet je flink van tevoren oefenen, zodat je tijdens de vakantie minder snel last krijgt van vermoeidheid en blaren. Ook is het van belang dat je de juiste kleren koopt en meeneemt, zodat je tegen alle weersomstandigheden beschermt bent. Kijk van tevoren daarom ook altijd naar de weersverwachtingen. Neem voor de zekerheid altijd een kleine EHBO-kit mee, die je ook in je wandeltas kunt stoppen, zo ben je overal op voorbereid en kun je jezelf altijd verzorgen in het geval je last krijgt van iets. Met een EHBO-kit kun je natuurlijk niet alles oplossen en verzorgen, zorg er daarom voor dat je een telefoon meeneemt, zodat je ten alle tijden om hulp kunt vragen.