Sport en voeding

Geplaatst op: 01-10-2012

Het combineren van sporten en de juiste voeding is van groot belang. Voor zowel de topsporters als voor mensen die willen afvallen en starten met sporten is goede voeding naast het sporten belangrijk. Maar natuurlijk ook als je gewoon gezond wil zijn. Gezond zijn geeft je een lekker gevoel en zelfvertrouwen . De manier dus om met opgeheven hoofd door het leven te stappen. Als je wilt afvallen dan is het van belang om te sporten met een bepaalde hartslag dat je lichaam vet verbrand. Hiernaast is de voeding een aspect dat het afvalproces ook beïnvloed, het vermijden van koolhydraten zal er voor zorgen dat de vetten in het lichaam gelijk worden verbrand. Eet als je wilt afvallen vooral koolhydraat arme producten zoals, kip, vis, groenten en fruit. In producten als rijst, pasta en aardappelen zitten veel koolhydraten verwerkt.

Ben jij een topsporter?

De meeste topsporters volgen een specifiek dieet dat afgesteld is op de persoon en op hun sport. De topsporters letten op hun voeding om de sport prestaties op een positieve wijze te beïnvloeden. Vocht is altijd belangrijk door het drinken van de juiste hoeveelheid vocht zal je beter voelen. Het drinken van water en andere suiker arme vloeistoffen zullen er voor zorgen dat je een vol gevoel krijgt. Hierdoor zal je minder hongervoel hebben waardoor je minder snel gaat snacken. Goede voeding is niet alleen belangrijk als je topsporter bent, maar ook als je amateur sporter bent is voeding van belang.
 

Voorkom spierpijn door de goede voeding

Spierpijn kan worden voorkomen door het eten van de juiste voedingsstoffen, zo loop jij dus niet nog drie dagen krom van een dagje hard sporten. Wanneer je flinke sport work out hebt gehad dan is het van belang om eiwitten te verwerken in je voeding. Door te sporten krijg je namelijk scheurtjes in je spieren, het opvullen van deze spieren zal sneller gebeuren als je eiwitten nuttigt. De eiwitten zitten in producten als kip, vis, eieren en melk. Mensen die veel fitness maken ook gebruik van eiwitten shake waardoor de eiwitten worden opgenomen in het lichaam. Eet eiwitten en voorkom die vervelende spierpijn.