Sport en dieeten

Geplaatst op: 01-10-2012

Sporten het is de beste wijze om fit en in vorm te blijven. Door actief te bewegen en een sport uit te oefenen kun je lichaam in beweging houden waardoor de voeding die je binnen krijgt weer verbrandt wordt. Wanneer je over mee lichaamsgewicht beschikt dan goed is voor je lengte en leeftijd dan is het goed om te starten met sporten. Hierdoor kan je namelijk de overtollige kilo's afvallen waardoor er je weer op het juiste gewicht terecht komt.

Kies een leuke en uitdagend sport

Mensen die willen afvallen gaan meestal diëten en minder eten maar dit is niet altijd de oplossing om de kilo's kwijt te raken. Het binnen krijgen van de juiste voeding is namelijk heel belangrijk hierbij dienen te de vette artikelen niet gegeten te worden. Heb je in het verleden wel veel vette artikelen genuttigd en wil je deze kilo's kwijt raken dan kan je starten met een sport. Er zijn een groot aantal sporten die beoefend kunnen worden, voor iedereen zit er wel een passend sport tussen. Als je kiest voor een sport die je aanspreek en die leuk vindt om te doen kan je deze makkelijker uitvoeren, het zal eenvoudiger zijn om  je voor deze sport te zetten en te beginnen.  
 

Afvallen tijdens sporten

Door te sporten verbrand je niet alleen calorieën maar je maakt ook spieren aan, deze spieren zullen de opgeslagen vetten verbranden. Let er wel op als je start met kracht trainingen zal je spiermassa snel toenemen en spieren zijn zwaarder dan vetten waardoor je gewicht niet zal afnemen. Natuurlijk ben je wel je vetten kwijt aan het raken en dit zal je ook zijn door de spieren die zichtbaar worden. Het sporten zal ervoor zorgen dat er een stof aangemaakt wordt waardoor je je beter gaat voelen. Start je met afvallen dan begin je met sporten !