Skieen

Geplaatst op: 01-10-2012

Een sport die vooral in de winter wordt gedaan is skiën, het is een manier om van de top van een berg naar onder te komen. Binnen deze sport is er een techniek waarop dit dient te gebeuren. Het materiaal dat je gebruikt tijdens het skiën bestaat uit twee skilatten waarin je skischoenen klikt, skistokken en skikleding. Het is belangrijk dat je goede skikleding draagt tijdens het skiën anders krijg je het koud. Als je gaat skiën dan maakt je bochten op de berg en probeer je de gehele helling te gebruiken. Er zijn verschillende moeilijkheden verwerkt in de hellingen van de bergen zodat je ook een stap je hoger kan gaan tijdens het skiën.

Soorten skiën

Er zijn verschillende manieren hoe de ski sport toegepast kan worden. Het langlaufen heeft veel weg van een wandeling alleen maakt je hierbij gebruik van je skilatten en skistokken, het gaat hierbij niet om de snelheid of het springen. De route die uitgezet is voor langlaufers bestaat uit hellingen en dalingen. Bij schansspringen gaat het natuurlijk wel om het springen, de schansspringers gaan van een hoge helling waarmee ze snelheid verkrijgen hierna zullen ze een lange sprong maken. Naast deze varianten is er ook de slalom skiën waarbij op de afdeling diverse poorten zijn gemaakt waar de skiër slalomt doorheen dient te gaan.

Mogelijkheden in Nederland om te Skiën

In Nederland zijn er natuurlijk geen bergen waar in de winter sneeuw op is te vinden om een afdaling te kunnen maken. Dat betekend echter niet dat je hier helemaal geen mogelijkheid hebt om te skieen. Er zijn in Nederland een aantal uitdagende skibanen aangelegd. Dit zijn zowel indoor als outdoor banen. De outdore banen hebben meestal een afdaling met borstels. Dit zorgt ervoor dat de techniek die je hier nodig hebt ietsje afwijkt van het skieen op echte sneeuw. Hou hier rekening mee als je echt op wintersport gaat! In de Nederlandse indoorbanen is gelukkig meestal wel echte sneeuw te vinden. In Landgraaf vind je zelfs de langste indoorbaan ter wereld. Natuurlijk is dit niet te vergelijken met het skieen in de Franse of Oostenrijkse alpen, maar het zit toch een heel eind in de richting. Naast de ski piste een Chalet huren kan nog net niet en je kunt hier wel al goed oefenen voor tijdens de winter.