Paardrijden

Geplaatst op: 01-10-2012

Onder het paardrijden vallen meerdere soorten manieren waarop een paard gereden kan worden. Bij verschillende van deze sporten kunnen ook wedstrijden worden gestreden.

  • Drafsport. Deze vorm van de paarden sport is snelheid sport. Bij drafsport zit er geen persoon op het paard maar zit iemand in een karretje achter een paard. Deze persoon bestuurt het paard zo snel mogelijk naar de finish.
  • Dressuur. Een zeer nette sport is de dressuur waarbij het gaat om vloeiende bewegingen die op een mooie manier worden uitgevoerd. Niet alleen het paard moet het netjes en verzorgd uit zien ook de ruiter. De band tussen het paard en ruiter is van groot belang om een oefen tot een winnende resultaat te krijgen.
  • Endurance. Is een paardensport die niet erg bekend is in Nederland omdat er geen gebieden zijn waar deze sport uitgeoefend kan worden. Het is soort waarbij de conditie een belangrijk rol speelt.
  • Polo. Deze sport is voort gekomen uit hockey, waarbij de ruiter op het paard zit en met een lange stick tegen een bal aan slaat, deze bal ligt op de grond. Het is de bedoeling dat de bal in de goal komt van de tegenspeler.
  • Rensport. Bij de sport zit de ruiter op het paard waarbij het paard en de ruiter zo snel mogelijk zich dienen te verplaatsen naar de finish.
  • Springen. Het springen op een paard gebeurd over verschillende hindernissen en dient te gebeuren in een bepaalde tijd. Het doel is om vlekkeloos over elke hindernis heen te springen in de tijd.