GoPro fietscamera

Geplaatst op: 16-06-2016

Wellicht ben je bekend met de GoPro: een leuke action cam waarmee je wide angle filmpjes en foto's kunt maken. Door de hoge frame rate, de excellente film- en fotokwaliteit én het feit dat je een 170 graden field of view kunt vastleggen, kunnen we stellen dat een GoPro perfect is om je sportactiviteiten op te nemen. Zo kun kun je de GoPro onder andere op je (race)fiets gebruiken.

Een leuke mix van point of views

Oké, eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk denk je niet meteen aan wielrennen als sport wanneer je gaat filmen met je GoPro. Dit kan echter prima, want de GoPro is dé perfecte fietscamera. Er zijn talloze plekjes op je fiets waar je de camera kunt bevestigen, om zo een leuke mix van point of views te krijgen. Met editing kun je deze samenvoegen tot één filmpje. Door je GoPro mee te nemen op fietsritten, kun je mooie beklimmingen vastleggen, snelle afdalingen op beeld zetten en gewoon leuke filmpjes maken van jezelf en je fietsmaatjes. Hoe je dit doet? Wij geven je graag wat tips voor je nieuwe GoPro Hero 5 (bron: de GoPro Hero 5  review van Wielermagazine).

Musthave GoPro fiets accessoires

Wanneer je van je GoPro een GoPro fietscamera wilt maken, dan is het van belang om in het bezit te zijn van de juiste accessoires. Wat ons betreft zijn de volgende GoPro accessoires onmisbaar wanneer je je cameraatje meeneemt op fietsritten.

- Bike mount

Uiteraard: wanneer je je GoPro als fietscamera gaat gebruiken, dan is een bike mount niet te missen. Er is namelijk een speciale GoPro handlebar mount, die je op je stuur kunt monteren. Het mooie is: je hoeft je niet te beperkten tot het stuur. Deze mount kun je namelijk ook prima aan je zadelpen bevestigen, of wellicht zelfs aan je achtervork voor een unieke point of view.

- Tripod

De tripod is vooral handig om naast de weg op de grond te zetten en er vervolgens langs te fietsen. Een kleine tripod is daarnaast ontzettend handzaam en eenvoudig mee te nemen in het achterzakje van je fiets jersey. Wanneer je de pootjes van de tripod inklapt, dan heb je ook meteen een soort mini selfiestick. De tripod is dus een superhandige én goedkope accessoire die je absoluut aan je stash zou moeten toevoegen.

Optionele accessoires

Wil je wat meer verschillend filmmateriaal hebben zodat je wat creatiever kunt zijn qua editing? Dan kun je deze accessoires ook overwegen:

- Helm mount

Bij het wielrennen draag je uiteraard altijd een helm. Met een helm mount kun je je GoPro eenvoudig boven op je helm bevestigen zodat je vanuit je persoonlijke point of view kunt filmen.

- Chest mount

Je kunt er ook voor kiezen om een chest mount te dragen. De GoPro zit dan voorop bevestigd, wat met fietsen erg leuk kan zijn omdat je ook het stuur en je stuurbewegingen mee filmt. Let wel op: het kan zijn dat de chest mount een beetje bibberig beeld geeft, maar dit ligt ook aan je fiets soort (mountainbike in het bos of wielrenfiets op de weg).