Atletiek

Geplaatst op: 01-10-2012

De sporten die al bijna 3000 jaar bestaan zijn zwemmen en atletiek. Hiermee is atletiek een van de oudste sporten in de mensheid. Toen dat deze sport ontdekt werd, werd deze gelijk populair waardoor het er wedstrijden werden georganiseerd om te testen hoe goed je was. Tegenwoordig worden deze wedstrijden nog steeds georganiseerd en dit zal ook nog een hele tijd zo blijven omdat het een sport is die door veel mensen wordt uitgevoerd.

Onderdelen van atletiek
De atletiek die we nu nog steeds uitoefen werd pas in omstreeks 1800 in Engeland tot stand gebracht. Atletiek is een sport die bestaat uit meerdere onderdelen die beoefend worden, deze onderdelen kunnen ook weer worden onderverdeelt in categorieën. De onderdelen zijn:

  • Springen. Het onderdeel springen bestaat uit hoogspringen, verspringen, polsstokspringen en hink-stap springen.
  • Meerkampen. In dit onderdeel kan er de volgende categorieën worden beoefend, vijfkamp, zevenkamp, tienkamp, veertienkamp en twintigkamp. In elk van deze kampen zitten verschillende varianten van atletiek verwerkt die alle op hun best uitgevoerd dienen te worden, wil je kunnen winnen.
  • Lopen. Het onderdeel lopen is opgedeeld in hindernislopen, snelwandelen, sprinten, estafettes en verschillende afstanden rennen zo ook de marathon. Als renner kan je mee doen aan meerdere afstanden om zo meer prijzen in de wacht te slepen.

Alle bovengenoemde onderdelen met categorieën zijn onderdelen van de wedstrijden van de Olympische spelen. Om wedstrijden eerlijk te organiseren zijn er leeftijdsklasse ontwikkeld.